Feyenoord kan weer boete verwachten na vuurwerk in Berlijn

4 November 2021, 21:51 uur
Sport
mainImage
ANP

Feyenoord moet opnieuw rekening houden met een boete van de UEFA. Meegereisde fans van de Rotterdamse club staken vlak voor de aftrap van het uitduel met 1. FC Union Berlin veel vuurwerk af.

Vanwege de vele rook werd er zelfs een minuutje later afgetrapt. Direct na de aftrap staken supporters van Feyenoord opnieuw vuurwerk af. De stadionspeaker heeft de aanhang van de club uit Rotterdam al twee keer gewaarschuwd direct te stoppen met het afsteken van fakkels.

De tuchtcommissie van de Europese voetbalbond UEFA legde Feyenoord twee weken geleden alweer voor de vierde keer dit seizoen een boete op. De Rotterdammers kregen een geldboete van ruim 50.000 euro voor het gooien van voorwerpen, het afsteken van vuurwerk en het blokkeren van de trappen bij de thuiswedstrijd tegen Slavia Praag in de Conference League, op donderdag 30 september.

Eerder dit seizoen kreeg Feyenoord boetes na de thuisduels met FC Drita, FC Luzern en IF Elfsborg. Het totale bedrag aan boetes over de thuiswedstrijden in de voorrondes en groepsfase van de Conference League bedraagt 124.125 euro, meldde de Rotterdamse club.


Door: ANP